Ofte stillede spørgsmål

1. Gør det ondt?

​De fleste mennesker, der har prøvet akupunktur vil beskrive det som næsten smertefrit eller mindre smertefuldt end plukning af et hår, men man kan opleve ømhed eller følelsen af et lille stød under behandlingen. Alle disse fornemmelser aftager normalt når nålen er fjernet. Nålene der bruges til akupunktur er ligeså tykke som et menneskehår, og meget mindre end en standard injektionskanyle.
​Ja, vi bruger kun sterile engangsnåle.
​Nålene kommer 3-9 millimeter ind i kroppen, alt afhængig af hvilke punkter det er, og hvor langt nålene skal ind for at ramme punkterne.
​En normal akupunkturbehandling varer ca. 20 til 30 minutter.
​Bær løst tøj. Dyrk ikke sport umiddelbart før behandlingen. Drik ikke koffeinholdige drikkevarer (kaffe), som enten kan forstyrre pulsen eller ændre farven på tungen (farvede drikkevarer). Frem for alt vær afslappet og undlad at være bange.
​Akupunktur og andre kinesiske behandlingsmetoder som kinesisk massage, Qigong osv. supplerer hinanden, da alle behandlinger hovedsagelig koncentrerer sig om væksten af Chi-energi. Akupunktur og medicin er ikke samme type behandling, men fordi akupunktur reducerer medicinens bivirkninger, kan man overveje akupunktur i stedet og dermed langsomt reducere forbrug af medicin.
​Lige meget om man tror på det eller ej, har akupunktur en virkning, men en person, som tror på det og har tillid til akupunktøren, får en bedre virkning. Grunden til dette er, at sindets samarbejde med kroppen kan frembringe en hurtigere dannelse af Chi-energi i kroppen. Derfor har akupunktur en større virkning på de personer, som har et kendskab til det i forvejen.

2. ​Er nålene steriliserede?

3. Hvor langt kommer nålene ind i kroppen?

4. Hvor lang tid varer en akupunkturbehandling?

5. Hvordan skal jeg forberede mig til et akupunktur besøg?

6. Kan man indtage medicin i forbindelse med akupunktur?

7. ​Har virkningen af akupunktur noget at gøre med, hvor meget man tror på det?

8. Kan man blive behandlet med akupunktur hvis man er bange for nåle?

Det ligger i menneskets natur at være bange for nåle. Efter den første behandling, bliver man mindre bange, og efter nogle gange forsvinder angsten for nåle helt. For dem, som slet ikke tør prøve akupunktur pga. angsten for nåle, men samtidigt vil opnå den samme virkning som akupunktur, har man en speciel behandling med kinesiske sten.

9. Hvor lang tid skal man vente med at gå i bad eller svømning efter en behandling?

Normalt må man gerne bade 1 time efter behandlingen. Hvis det er en lidt specielt behandling (fx med lidt tykkere nåle) må man bade et halvt til et helt døgn efter behandlingen, men akupunktøren skal nok informere patienten, hvis dette er tilfældet.

10. Hvor ofte bør man blive behandlet?

Hvordan kan man arrangere behandlingerne? For akut sygdomme kan man blive behandlet 1 gang om dagen eller hver 2. dag, men det anbefales med 2 gange om ugen. Akupunktur har til formål at danne mere Chi-energi, og når Chi-energi kommer op på en vis mængde i kroppen, prøver kroppen at komme af med sygdommene. En enkelt behandling danner kun en begrænset mængde af Chi-energi, og vedvarende behandling kan opsamle den Chi-energi, som bliver i overskud i kroppen, men hvis der går for lang tid mellem behandlingerne og den Chi-energi, som bliver dannet, allerede er brugt, bliver man nødt til at starte forfra. Før sygdommen er helbredt skal der derfor helst ikke gå for lang tid mellem behandlingerne. Med hensyn til de kroniske sygdomme kan man tilpasse behandlingerne. Normalt vil det passe med 10 behandlinger efterfulgt af en pause, inden en ny periode med behandlinger. For dem, som bruger akupunktur til at vedligeholde kroppen, behøver man ikke at følge en behandlingsperiode. 1 gang hver uge eller hver 2. uge bør være nok.​

For mere information så ring til os:

Tlf.: 6062 4688

Bestil tid til akupunktur​​

Send os en besked om ønsket behandling og vi vender tilbage inden for 2 hverdage for at aftale en tid.​​

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Jiangs Akupunkturhus ApS - ​Højsletten 126, 2730 Herlev

Telefon:​ 6062 4688​ - Email:​ info@herlevakupunktur.dk - CVR: 39708434